logo nrv

Rechtvaardigheid en Vrede

Negen christelijk geïnspireerde solidariteitsorganisaties werken samen in het netwerk aan gemeenschappelijke initiatieven. 

Meer...

7 sprong liggend 255px

Campagne Ecokerk 2021

De campagne 'Met een 7-sprong naar integrale ecologie' sluit aan bij het Laudato Si' Actieplatform dat alle groepen oproept om op 7 jaar tijd volledig duurzaam te worden in de geest van Laudato Si'.

Meer...

 

laudatosiboom ad

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

Deze groepen en gemeenschappen beslisten al om een fruit- of vruchtboom te planten als symbolische uitdrukking van hun engagement.

Meer...

 

onlinecursus

Zomercursus Dromen en Veranderen

Een tijd van crisis en verandering is een goed moment om onze waarden scherp te stellen. Paus Franciscus en boeiende docenten nemen ons mee naar een betere toekomst in deze gratis online cursus van Kerknet Academie ism met NRV en CCV.

Meer...

 

Welzijnszorg ondersteunt lokale groepen en organisaties bij hun inspanningen om de vele recent aangekomen (oorlogs-)vluchtelingen en asielzoekers te onthalen.De recente berichtgeving over de vluchtelingenroutes en het onthaal hier in België heeft heel wat losgemaakt bij de Belgische bevolking. Vele mensen voelden zich aangesproken.  De recente golf van solidariteit met deze vluchtelingen is hartverwarmend.

Welzijnszorg kijkt al verder.

Binnenkort verdwijnen de mensen uit beeld die bij Dienst Vreemdelingenzaken gepasseerd zijn: zij staan niet meer dagelijks in de rij in Brussel, kamperen niet langer in het Maximiliaanparkje. Ze raken verspreid over het hele land: in (voorlopige) asielcentra, lokale opvanginitiatieven, bij NGO’s, enz. Daar moeten ze – minstens tot hun asielaanvraag behandeld is – kunnen leven in België. Dat betekent dat het voorbije een plaats moet kunnen krijgen en dat ze hun weg in een andere wereld moeten leren vinden. Taal, begeleiding, contacten met lotgenoten én met de inwoners van dit land zijn van cruciaal belang. De kinderen moeten aansluiting kunnen vinden in het onderwijs, bij leeftijdsgenoten, vrijetijdsinitiatieven, enz.


We bieden aan organisaties die aan de voorwaarden voldoen:

  • een gemiddeld steunbedrag van € 2.000
  • dat je tegen de herfstvakantie ontvangen zult hebben
  • met een minimum aan formaliteiten

Welzijnszorg wil haar steentje bijdragen en roept lokale groepen en organisaties die  asielzoekers en vluchtelingen tot hun doelgroep rekenen op om tot 15 oktober contact op te nemen om een extra steuntje te krijgen.

Voor meer informatie, criteria en aanvraagformulier: klik op de webpagina van Welzijnszorg


spot Ik7mee liggend

De 7-sprong van...

Lees de inspirerende verhalen van mensen en groepen die hun eigen 7-sprong naar integrale ecologie al deelden.

Meer...

 

klimaatnetwerk liggend spot

Klimaatnetwerk.be

Elke groep een klimaatplan.

meer...

Kalender

Vorige maand Juli 2021 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 26 1 2 3 4
week 27 5 6 7 8 9 10 11
week 28 12 13 14 15 16 17 18
week 29 19 20 21 22 23 24 25
week 30 26 27 28 29 30 31

Komende activiteiten

Geen evenementen
BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px