logo nrv

Rechtvaardigheid en Vrede

Negen christelijk geïnspireerde solidariteitsorganisaties werken samen in het netwerk aan gemeenschappelijke initiatieven. 

Meer...

WZZ campagne2019

Campagne Welzijnszorg
de startmomenten komen eraan

Eind september begint de lancering van de nieuwe campagne 'Samen solidair tegen Armoede' van Welzijnszorg.

Meer...

 

Klimaatnetwerk RedHunToekomst Web NL 255px

Klimaatplan.nu

Tijdens de komende scheppingsperiode roept Ecokerk politici én organisaties op om een ambitieus klimaatplan te maken. 

Meer...

 

  • Parochiecentrum Sint Martinus Westmalle
    Vrijwilligers beheren ecologisch parochiecentrum. Ons parochiecomité is opgericht in 1973 en bestaat uit een zestal vrijwilligers. Het is belast met het beheer en de uitbating van het...

Welzijnszorg ondersteunt lokale groepen en organisaties bij hun inspanningen om de vele recent aangekomen (oorlogs-)vluchtelingen en asielzoekers te onthalen.De recente berichtgeving over de vluchtelingenroutes en het onthaal hier in België heeft heel wat losgemaakt bij de Belgische bevolking. Vele mensen voelden zich aangesproken.  De recente golf van solidariteit met deze vluchtelingen is hartverwarmend.

Welzijnszorg kijkt al verder.

Binnenkort verdwijnen de mensen uit beeld die bij Dienst Vreemdelingenzaken gepasseerd zijn: zij staan niet meer dagelijks in de rij in Brussel, kamperen niet langer in het Maximiliaanparkje. Ze raken verspreid over het hele land: in (voorlopige) asielcentra, lokale opvanginitiatieven, bij NGO’s, enz. Daar moeten ze – minstens tot hun asielaanvraag behandeld is – kunnen leven in België. Dat betekent dat het voorbije een plaats moet kunnen krijgen en dat ze hun weg in een andere wereld moeten leren vinden. Taal, begeleiding, contacten met lotgenoten én met de inwoners van dit land zijn van cruciaal belang. De kinderen moeten aansluiting kunnen vinden in het onderwijs, bij leeftijdsgenoten, vrijetijdsinitiatieven, enz.


We bieden aan organisaties die aan de voorwaarden voldoen:

  • een gemiddeld steunbedrag van € 2.000
  • dat je tegen de herfstvakantie ontvangen zult hebben
  • met een minimum aan formaliteiten

Welzijnszorg wil haar steentje bijdragen en roept lokale groepen en organisaties die  asielzoekers en vluchtelingen tot hun doelgroep rekenen op om tot 15 oktober contact op te nemen om een extra steuntje te krijgen.

Voor meer informatie, criteria en aanvraagformulier: klik op de webpagina van Welzijnszorg


klimaatnetwerk liggend spot

Klimaatnetwerk.be

Elke groep een klimaatplan.

meer...

Kalender

Vorige maand Februari 2020 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 5 1 2
week 6 3 4 5 6 7 8 9
week 7 10 11 12 13 14 15 16
week 8 17 18 19 20 21 22 23
week 9 24 25 26 27 28 29

Komende activiteiten

Geen evenementen

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristiAfbeelding6 180228 LogoWZS 120pxwzz logo vzw 200px