7 sprong liggend 255px

Campagne Ecokerk

De campagne 'Met een 7-sprong naar integrale ecologie' sluit aan bij het Laudato Si' Actieplatform dat alle groepen oproept om op 7 jaar tijd volledig duurzaam te worden in de geest van Laudato Si'.

Meer...

 

laudatosiboom ad

Plant een Laudato Si'-boom

ter gelegenheid van 5 jaar Laudato Si'. Download de handleiding en registreer je boom online

Meer...

 

checklist ad

Vernieuwde checklist

Download onze vernieuwde checklist en maak je werking Laudato Si'-proof. 

Meer...

 

  • #ik7mee
    Ecologische stiltetuin 'De Hemelse Gaarde' in Ten Bos, Erembodegem
    De Hemelse Gaarde ontstond rond de droom om de aanwezige tuin rond de Sint-Amanduskerk Ten Bos (Erembodegem) in te richten, open te stellen en actief...

Met droefheid melden wij het overlijden van ds. Egbert Rooze. Van bij het ontstaan was hij lid van de stuurgroep van Ecokerk. Zijn plotse en onverwachte dood is een groot verlies voor ons allemaal, voor de oecumene in ons land, voor de Verenigde Protestantse Kerk in België, voor alle zoekers naar een geëngageerde beleving van de Bijbelse boodschap in onze tijd. Wat een vriendschap en zin voor waarachtigheid kregen we van hem.

Reeds in de jaren '80, werkten onze lidorganisaies intens met Egbert samen. Het was de periode van het 'Oecumenisch proces voor gerechtigheid, vrede en zorg voor de schepping', dat van grote betekenis was voor de werking rond ecologie in het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede, en voor de oprichting van Ecokerk in 2005.

Als theoloog en Bijbelkenner was hij een van de inhoudelijke sterkhouders van Ecokerk. Hij was een fijne, hartelijke en bewogen man die bleef vooruitwijzen naar een haalbare toekomst voor ons en voor de hele aarde. Zijn schitterende boek "Schepping is bevrijding - Verrassende ecologie in de bijbel", is een van de vele vruchten die uit onze samenwerking geboren werd. Tot net voor zijn overlijden schreef hij mee aan het aanbod voor liturgie, bezinning en gesprek dat Ecokerk uitwerkt voor de Scheppingsperiode in september.  

Mag hij ons blijven inspireren en bemoedigen. Mag hij voorbij de dood op een nieuwe wijze deel hebben aan het leven van de Opgestane.

Innige deelneming en veel sterkte aan Tetty en de hele familie.

 

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px