7 sprong liggend 255px

Campagne Ecokerk

De campagne 'Met een 7-sprong naar integrale ecologie' sluit aan bij het Laudato Si' Actieplatform dat alle groepen oproept om op 7 jaar tijd volledig duurzaam te worden in de geest van Laudato Si'.

Meer...

 

laudatosiboom ad

Plant een Laudato Si'-boom

en maak je engagement zichtbaar voor de 7-sprong naar integrale ecologie. Download de handleiding en registreer je boom online

Meer...

 

laudatosiboom ad

11.11.11.: "Klimaatonrecht raast verder"

De jaarlijkse campagne van 11.11.11. focust op klimaatverandering en het onrecht dat er het gevolg van is

Meer...

 

  • #ik7mee
    House of Compassion
    Begijnhofkerk Brussel House of Compassion is een huis waar geluisterd wordt naar de schreeuw van de arme en de schreeuw van de aarde, naar het...

In de marge van de klimaattop worden tientallen side events georganiseerd, waar landen, organisaties of NGO's hun kijk op de toekomst uit de doeken doen, hun dossiers presenteren of hun beleidsvoorstellen toelichten.


Vandaag organiseerde ook CIDSE zo'n side event, samen met IATP, Fern, Uppsala University and the College of the Atlantic.
'Missing pathways to Paris: land, equity and systemic change' was de titel, en die lokte een aardige groep deelnemers naar de zaal.

 

Wie de inhoud graag even verkent, vindt hieronder een aantal interessante links naar presentaties die aan bod kwamen:

 

 

 

Spanning stijgt

Intussen gaan ook de onderhandelingen hier onverdroten verder.
De eerste week - de technische fase- nadert zijn einde, en tegen zaterdag moeten de meeste werkgroepen resultaten geboekt hebben, zodat de tweede week -de politieke fase, als de ministers hier zijn- besluiten kunnen genomen worden.

Hier en daar ontstaat de nodige spanning. Zal het mensenrechtenpakket opgenomen worden in de tekst van het Paris Rulebook, of zal het toch opnieuw naar de preambule verbannen worden, zoals in Parijs zelf ook gebeurde? Komt men tot overeenstemming over de financiering en over de voorspelbaarheid ervan? Wordt het duidelijk hoe men in de toekomst op transparante wijze de klimaatinspanningen zal meten en er verslag over uitbrengen? Gaat de ambitie omhoog en wordt de 1,5°C een reëel streefdoel? De komende dagen zullen meer duidelijkheid brengen.

Ecokerk logo 144px

SFbBox by psd to wordpress

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px