Met droefheid vernamen we dat onze goede vriend Luc Vankrunkelsven in Brazilië overleden is.


Luc was al sinds de start lid van de stuurgroep van Ecokerk. Tot het laatst heeft hij onze werking geïnspireerd, uitgedaagd, uitgedragen en inhoudelijk mee vormgegeven.

Met zijn inzicht en veelzijdig engagement verrijkte hij onze werking rond integrale ecologie en ecospiritualiteit. Hij bracht ons in contact met denkers van overal, zoals de Braziliaanse bevrijdingstheoloog Marcelo Barros, wiens vertaalde boeken we mee verspreidden.

Met zijn eigen boeken en vanuit zijn betrokkenheid bij Wervel en zijn verbondenheid met de boeren in Brazilië versterkte hij ons pleidooi voor een gezonde aarde en een duurzame, rechtvaardige en biodiverse landbouw.

Zo werkte hij ook mee aan onze huidige campagne 'Genees de aarde en alles wat ademt en leeft', en was hij er bij toen we die op 22 mei samen met kardinaal De Kesel lanceerden door het planten van een Laudato Si'-boom. Zich bewust van de korte tijd die hem nog restte als gevolg van zijn voortschrijdend ziekteproces, was hij zich toen aan het voorbereiden op zijn laatste reis naar Brazilië. 

We zijn dankbaar voor wie hij was voor elk van ons, en voor wat hij betekende voor Ecokerk. We zullen de herinnering aan zijn leven en gedreven inzet koesteren en meenemen in ons werk.

Aan al zijn verwanten, medebroeders en medestanders betuigen we onze innige deelneming.

 

Lees ook het portret van Luc dat Benoit Lannoo schreef voor Kerknet

Lees ook het In Memoriam door Herman Wauters en Siska Blondé, het echtpaar dat Luc begeleidde op zijn laatste reis naar Brazilië

Lees ook het interview in Vilt waarnaar we verwijzen in de campagnetekst van Ecokerk. 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px