7 sprong liggend 255px

Campagne Ecokerk

Met de campagne voor de scheppingsperiode van 2024, legt Ecokerk opnieuw de focus op 'alles wat ademt en leeft', de rijke biodiversiteit van onze wereld die helaas sterk bedreigd is door toedoen van de mens.

Meer...

 

spot Ik7mee liggend

De 7-sprong van...

Lees de inspirerende verhalen van mensen en groepen die hun eigen 7-sprong naar integrale ecologie al deelden.

Meer...

 

laudatosiboom ad

Naar klimaatneutraal kerkelijk vastgoed

In samenwerking met de bisschoppen, startte NRV-Ecokerk een sensibiliserend en ondersteunend project voor het duurzaam maken van kerkelijk vastgoedpatrimonium.

Meer...

#ik7mee

Piet Van Pelt is niet alleen beeldend kunstenaar, hij is ook al vele jaren lid van de werkgroep Ecokerk van bisdom Antwerpen. Piet studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie. De vragen naar de...

Chirogroep produceert zelf stroom voor jeugdlokalen.

Zondag 11 juni mocht gedeputeerde Inga Verhaert de nieuwe installatie van fotovoltaïsche zonnepanelen officieel inhuldigen bij Chiro Myin van Kalmthout-Centrum. De actieve Chiro groep vergat vorig jaar wel zijn 75ste verjaardag te vieren, maar is wel bij de pinken op ecologisch vlak.

Het uitstekend werkend bouwcomité, begon in 2006 nieuwe lokalen te plannen voor zijn bijna 100 leden.
Na een tweejarige bouwperiode door ouders en leden, konden de groep en de 17-koppige leidersploeg vanaf 2011 de prefab lokalen verlaten en het nieuwe gebouw betrekken.

 

 

Op de ecologische toer

F1Nu waren zij er als een der eerste jeugdverenigingen bij om, dank zij een groepsaankoop via de provincie, in april 14 zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Dat vergde een investering van € 4000, maar dat was door de samenaankoop toch € 2 à 3.000 lager dan normaal. Op 7,5 jaar tijd zullen ze dat bedrag terugverdienen. De panelen leveren immers 3.000 Kwh op, zodat hun piekverbruik gedekt is.

De provincie zorgde niet enkel voor de goedkopere aankoop, maar tevens voor alle info en de praktische kant van de aankoop. Zij schonk ook een display dat in de lokalen opgehangen werd, zodat alle leden kunnen zien hoeveel de panelen opbrengen.

Alle info bij groepsleider Alexander Arnouts: 0493/64 18 58 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij Olivier Van Heybeeck, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lieven Gorissen

 

 

F2

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px