7 sprong liggend 255px

Campagne Ecokerk

Met de campagne voor de scheppingsperiode van 2024, legt Ecokerk opnieuw de focus op 'alles wat ademt en leeft', de rijke biodiversiteit van onze wereld die helaas sterk bedreigd is door toedoen van de mens.

Meer...

 

spot Ik7mee liggend

De 7-sprong van...

Lees de inspirerende verhalen van mensen en groepen die hun eigen 7-sprong naar integrale ecologie al deelden.

Meer...

 

laudatosiboom ad

Naar klimaatneutraal kerkelijk vastgoed

In samenwerking met de bisschoppen, startte NRV-Ecokerk een sensibiliserend en ondersteunend project voor het duurzaam maken van kerkelijk vastgoedpatrimonium.

Meer...

#ik7mee

Piet Van Pelt is niet alleen beeldend kunstenaar, hij is ook al vele jaren lid van de werkgroep Ecokerk van bisdom Antwerpen. Piet studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie. De vragen naar de...

Het perspectief van de burger is ons uitgangspunt. 

Burgers worden wakker, overal doen mensen dingen voor de toekomst. Onze afhankelijkheid van olie, kolen en gas is niet meer van deze tijd. Er zit afval genoeg in onze grond, ons water en onze lucht.

Ook wij Vaartlanders, van groot-Willebroek, willen beweging. We bereiden ons voor op morgen.

Dat lukt niet altijd van de eerste keer: we zijn ook maar mensen. Maar we doen het voor ons allemaal en onze kinderen. Zij verdienen dat.

logo transitie vaartlandWe noemen ons “Transitie Vaartland”. We zijn geen heilige boontjes maar willen wel vooruit. We zijn geen klagers en beginnen dus gewoon zelf.
Elkaar goesting doen krijgen: dat is wat we willen. Elkaar leren hoe een toffer en rijker leven te hebben hier bij ons. Want wees maar zeker, morgen zal het anders zijn. En wie zich aanpast is mee.
We wonen allemaal in groot-Willebroek: Blaasveld, Tisselt, Heindonk, Willebroek… Het Vaartland is ons actieterrein. Iedereen is welkom! We zijn altijd met genoeg, maar nooit met teveel.


Wat?

“Think global, act local” is ons motto.
Transitiegroepen vind je overal, maar het Vaartland had er nog geen. Sinds eind 2016 hebben we er één op poten gezet. Die moet nog groeien en bloeien, dus ieders inbreng is heel welkom.

Transitie wijst op de evolutie naar een meer duurzame samenleving. Die speelt zich nu af. Transitie zien we elke dag gebeuren: hoe mensen leven, wonen, eten, energie verbruiken, zich verplaatsen… Overal ontstaan duurzame initiatieven. Wij zouden graag nog veel meer transitie zien. Zeker bij ons in het Vaartland!

21743166 10214426703960637 2526280072138046898 n 300

Duurzaamheid staat centraal in onze werking. Heel veel thema’s passen daaronder. Denk maar aan energie, voeding, mobiliteit, materialen… Maar we zien het ook breder en denken ook graag na over democratie, economie…

  • Ons voornaamste doel is mensen – Vaartlanders – inspireren en enthousiast maken.
  • Wij willen motiveren, duurzaamheid aanwakkeren en ondersteunen.
  • Wij willen de hand reiken aan iedereen: samen oplossingen bedenken, dialoog opstarten.


Hoe dat concreet vorm zal krijgen, zal de tijd uitwijzen. We hebben alvast onze blog, we denken aan inspirerende evenementen, misschien ook groepsaankopen, wie weet ooit een coöperatie… Ideeën zijn heel welkom!


Wie?

We zijn allemaal bewoners van het Vaartland. Het perspectief van de burger is dan ook ons uitgangspunt.
Woon je in Willebroek, Blaasveld, Heindonk, Tisselt of Klein-Willebroek, of heel dicht daarbij? Dan wisselen wij graag eens van gedachten met jou. Stuur ons een mailtje, laat iets weten via Facebook, of kom gewoon eens luisteren op een vergadering. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, ongeacht hoe groot of klein.

Lieven Havermans

http://www.transitie-vaartland.be/ 

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px