De Werkgroep Bewogen Verzet van het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede reflecteert over de inspiratie achter het werk van de solidariteitsorganisaties, en organiseert hierover allerhande activiteiten.

Op 16 maart hebben we Walter lotens uitgenodigd. 

Lotens - moraalfilosoof, wereldreiziger en freelancer - deed onderzoek naar het domein waar mensen in de praktijk en van onderuit hun motivatie uit de grote verhalen putten. De bevrijdingstheologie speelde daarbij een cruciale rol. In zijn boek Engagement met of zonder God. Atheïst onder missionarissen laat hij een aantal protagonisten uit Europa en Latijns Amerika aan het woord. Zij getuigen over hun inzet en engagement. Dit wordt ongetwijfeld een interessant gesprek en een boeiende uitwisseling.

Praktisch: donderdag 16 maart, 12u30-14u, locatie: Huidevetterstraat 165, Brussel (zaal 1), doelgroep: personeelsleden van de lidorganisaties, diocesane diensten/netwerken, (bestuurs)vrijwilligers. Inschrijven is verplicht (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), deelname is gratis (wel zelf een broodje meebrengen, er is verse soep).

 


BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristiAfbeelding6 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw