logo nrv

Rechtvaardigheid en Vrede

Negen christelijk geïnspireerde solidariteitsorganisaties werken samen in het netwerk aan gemeenschappelijke initiatieven. 

Meer...

divest invest

Is uw investeringsplan ook een klimaatplan?

Desinvesteer uit fossiele brandstoffen
Investeer in de transitie naar een koolstofarme economie

Meer...

 

Klimaatnetwerk Kies lokaal 255

Kieslokaal.be

Ecokerk nodigt uit om extra aandacht te geven aan de eigen voedselkeuzes als belangrijk onderdeel van het klimaatplan van je gezin of groep.
Lees meer...

 

  • Q&A over de top in Katowice
    Karel Malfliet volgde voor Ecokerk en Broederlijk Delen de klimaattop COP24 in het Poolse Katowice. Als waarnemer op verscheidene COPs volgt hij al jaren de klimaatproblematiek en hoe het er op die...

CONTACT, het netwerk voor maatschappelijke inzet in het Bisdom Gent, organiseert op 31 mei een netwerkavond over de huisvesting voor vluchtelingen. Medewerkers van Welzijnszorg, ORBIT en Caritas International zullen aanwezig zijn, om informatie te geven over de actuele uitdagingen en mogelijkheden, en om al uw vragen te beantwoorden. Er zijn ook enkele getuigenissen van erkende vluchtelingen, over hun niet-evidente zoektocht naar een betaalbare huurwoning.

Van de zeven werken van barmhartigheid stelt “de vreemdelingen herbergen’ in dit Jubeljaar wel de grootste uitdaging. Sinds vorige zomer is de hele vluchtelingenkwestie niet uit de actualiteit. Eerst waren er de dagelijkse beelden over duizenden mensen langs vluchtwegen over zee en land; dan de wachtrijen in Brussel en de telkens verschuivende routes vanuit de Balkanlanden. Ze zijn vervangen door beelden van een nieuwsoortig ijzeren gordijn en opvangkampen ver weg van hier. Zowat 35.000 mensen zijn in België terecht gekomen en hebben een asielprocedure opgestart. De fase van de opvang in grote centra loopt ten einde. Voor de erkende vluchtelingen en mensen met een subsidiaire bescherming breekt nu de zoektocht naar huisvesting in steden en gemeenten aan.


Huisvesting?
Eind augustus en in september 2015 hebben vele eigenaars hulp aangeboden. Maar de vraag blijft vele malen groter dan dit aanbod. Is daar een oplossing voor? Kunnen we deze uitdaging aan? Hoe gaan we best te werk?
Kunnen we leren van elkaar? Wie kan ons helpen om onze goede wil om te zetten in tastbare initiatieven? 

Begeleiding?
Wat kunnen we doen voor de vluchtelingen die in onze buurt terecht zijn gekomen? Wat hebben ze nodig? Waar moeten ze terecht voor allerlei administratieve formaliteiten? Wie helpt ons om hen echt te helpen? Op al deze en nog vele andere vragen willen we tijdens deze netwerkavond een antwoord proberen te geven.

Meer info?

Meer informatie alsook een inschrijfstrook is te vinden in deze folder.


klimaatnetwerk liggend spot

Klimaatnetwerk.be

Elke groep een klimaatplan.

meer...

Kalender

Vorige maand Maart 2019 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Komende activiteiten

Geen evenementen

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7  orbit2  Afbeelding2   Afbeelding6  180228 LogoWZS 120px  Wzz Logo 2 WEB