Unieke tentoonstelling

Op zondag 16 juni opent in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk te Linkeroever de tentoonstelling “BEVROREN LAND & GRENZENLOOS WATER” met een 60-tal werken van de jonge Antwerpse fotograaf Christian Clauwers.


Het thema is klimaatopwarming en de impact van de mens op de natuur in de poolgebieden en de oceanen. Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck zal zijn zienswijze op dit thema geven bij de opening.

 

 

 

Met een zeilschip op expeditie

Christian Clauwers kan niet bij de opening aanwezig zijn vermits hij nu op expeditie is met een zeilschip ten Oosten van Australië (Vanuatu en Nieuw-Caledonië). We zullen proberen hem via een video-verbinding aan het woord te laten.

Christian gaf echter goede instructies aan zijn vriendin om samen met ANNA3 een prachtige tentoonstelling op te bouwen met indringende beelden van Antarctica, Spitsbergen (Global Seed Vault in Svalbard) en de Zuid-Atlantische Oceaan.

De foto’s zijn van een soms misleidende schoonheid alhoewel de menselijke aanwezigheid in de afgelegen gebieden die Christian er voor bezocht, nooit veraf is en soms ook duidelijk zichtbaar is op het eindresultaat. Christian zei daarover voor zijn vertrek:

“Ik hoop dat mijn werk de bezoeker doet stilstaan bij de ingenieuze schoonheid van de natuur en datgene wat nu op het spel staat wanneer de mens niet ingrijpt in zijn CO2-uitstoot, de plastiekvervuiling van de zeeën, de exploitatie van de mijnindustrie in ongerepte gebieden.”

 

De locatie

De eco-kerk van Linkeroever is de perfecte locatie voor dit werk: een moderne kerk waar het kerkbestuur resoluut kiest voor duurzaamheid met 48 zonnepanelen op het dak, de vervanging van alle verlichtingsarmaturen door LEDs, het gebruik van regenwater om de moderne toiletten te spoelen en binnenkort de installatie van een energiezuinig verwarmingssysteem met warmte recuperatie in de winter en nachtkoeling in de zomer. De kerk was ook de eerste fietskerk in België met picknickbanken, een drinkwaterfontein, een eigen fietsroute langs de beide Schelde-oevers en in de zomer een te bezoeken tentoonstelling.

 

Praktisch:

De tentoonstelling “BEVROREN LAND & GRENZENLOOS WATER” van Christian Clauwers is te bezoeken tot en met 25 augustus, op zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Gratis toegang

 

www.anna3.be

Erik Balbaert, voorzitter ANNA3 vzw

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px