Alles bij de hand voor je 7-sprong

Onze checklist is ons basismateriaal om met je groep of gezin alles eens op een rijtje te zetten, te kijken wat al gebeurt en ontdekken wat nog kan gebeuren rond diverse thema's: biodiversiteit, elektriciteit, water, mobiliteit, verwarming, afval, catering en aankopen, divest/invest, sociaal rechtvaardige transitie...

Per thema bieden we je daarbovenop heel wat extra info en ideeën. Klik hiernaast op een pictogram en ga op ontdekkingstocht.

 

Tips voor actie rond alles wat ademt en leeft

Vier van onze pagina's met ‘Tips per thema’, zijn bijzonder bruikbaar voor acties die je met je gezin, groep of gemeenschap wil ondernemen in het kader van de campagne ‘Genees de aarde en alles wat ademt en leeft.

  • De pagina rond biodiversiteit geeft tal van tips om zelf aan de slag te gaan in je groene ruimte: (kerk)tuinen, hagen, bloemenperken, borders, groenbuffers, bomengroepen, moestuinen, boomgaarden, enz...

  • De pagina rond voedsel, neemt je mee naar de wereld van korte keten, deeltuinen, duurzame lokale landbouw en koken met streekeigen producten.

  • Op de pagina rond water, vind je niet alleen info over watergebruik en je watervoetafdruk, maar ook over waterbeheer in tijden van droogte in je eigen tuin.

  • De pagina ‘Dichtbij’ geeft tips voor een beleving van de groene omgeving in je eigen buurt, samen met een verkenning van de duurzame initiatieven die in je streek bestaan.

 

Op maat van jouw groep

En om het helemaal af te maken, kan je hieronder nog extra info vinden op maat van jouw groep.

 

 

 

 

 


Ecokerk logo 144px

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

Jouw 7-sprong: tips per thema

klimaatnetwerk logo duurzaamvastgoed

 

Duurzaam vastgoed

klimaatnetwerk logo energie

 

Energie

klimaatnetwerk logo voedsel

 

Voedsel

klimaatnetwerk logo aankopen

 

Aankopen

klimaatnetwerk logo landbouw

 

Biodiversiteit

klimaatnetwerk logo water

 

Water

klimaatnetwerk logo isoleer

 

Energiebesparing

klimaatnetwerk logo vervoer

 

Mobiliteit

klimaatnetwerk logo fiets

 

Dichtbij

klimaatnetwerk logo hergebruik

 

Kringlopen

 klimaatnetwerk logo desinvesteren

 

Divest/invest

 

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px