7 sprong liggend 255px

Campagne Ecokerk

Met de campagne voor de scheppingsperiode van 2024, legt Ecokerk opnieuw de focus op 'alles wat ademt en leeft', de rijke biodiversiteit van onze wereld die helaas sterk bedreigd is door toedoen van de mens.

Meer...

 

spot Ik7mee liggend

De 7-sprong van...

Lees de inspirerende verhalen van mensen en groepen die hun eigen 7-sprong naar integrale ecologie al deelden.

Meer...

 

laudatosiboom ad

Naar klimaatneutraal kerkelijk vastgoed

In samenwerking met de bisschoppen, startte NRV-Ecokerk een sensibiliserend en ondersteunend project voor het duurzaam maken van kerkelijk vastgoedpatrimonium.

Meer...

#ik7mee

Piet Van Pelt is niet alleen beeldend kunstenaar, hij is ook al vele jaren lid van de werkgroep Ecokerk van bisdom Antwerpen. Piet studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie. De vragen naar de...

Repair Café.

Ik heb de eer en het genoegen les te mogen geven in TSO en BSO. We vinden het belangrijk steeds opnieuw te zoeken naar een vertaling van het globaal denken naar het lokaal handelen. Zo kwamen we dit jaar vanuit Broederlijk Delen en de Peruaanse grondstoffenproblematiek tot een ‘Repair Café’.

Op 14 maart kon iedereen met kleine kapotte spullen naar onze school komen. Wat pakten onze ‘fixers’ aan : kleine laswerkjes, slijpen van messen, scharen, boren, zagen, fietsproblemen, elektrische apparaten die moeilijk doen, lijmherstellingen, een broek verkorten of andere kleine textielproblemen, tuingerief onderhouden,… We deden dit gratis. De vrijwillige bijdrage was voor Broederlijk Delen.

We hebben ook een ophaalpunt voorzien van K.E.E.A (Kleine Elektrische en Elektronische Apparaten). Van de oude GSM’s wordt immers volgens Recupel slechts 5 % gerecycleerd. Tenslotte combineerden we het ook met een boekenruilkast : je brengt een goed gelezen boek, CD of DVD mee, zet het in de boekenkast en neemt een ander boek, CD of DVD mee naar huis. Dit alles in een FairTradeCafé.

Klimaat39061 P1060069 500pxTenslotte konden kinderen en volwassenen met oud papier kubussen en draaitollen maken in een origami-knutselhoek. Een Repair Café werkt op erg veel niveaus : je gooit zo maar niets weg (duurzaamheid), we hebben de talenten om dingen te fixen (zelfrespect), we stellen onze vaardigheden ten dienste van de omgeving (dienstbaarheid), we vertrekken vanuit de ertsen in Peru (wereldwijde verbondenheid). Een actie die blaakt van respect voor de aarde en de mensen die erop wonen.

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px