Bij de start van de nieuwe campagne van Ecokerk rond biodiversiteit gingen we met Ecokerk samen genieten van de natuur. Ecokerk Ninove was gastheer voor de tweede editie van de Ecokerkwandeling. De deelnemers zagen dat het goed was, heel goed... En groen!

Onder een stralende zon gingen meer dan dertig wandelaars die samen op pad gingen om van Gods schepping te genieten. We verzamelden aan de Abdijkerk in Ninove, waar we dankzij de Open Kerkendag konden luisteren naar pastoor Alexander. Hij vertelde over de heilige Amandus, de ezel Mandus en de connectie van de twee met Ninove.

 

Voedselbosje

Ecokerk bisdom Gent 2023We bewonderden ook het voedselbosje van Ecokerk Ninove. De plaatselijke werkgroep wist ons alles te vertellen over hoe zo’n voedselbosje wordt aangeplant en wat de plannen zijn met de vruchten van de aarde. De eerste rabarber is al geoogst en de confituur was overheerlijk.

Naast het voedselbosje heeft Ecokerk Ninove nog heel wat andere dingen verwezenlijkt: we hoorden van parochieassistent Tim over de hemelwaterrecuperatiepaal aan de kerk van Outer en de carwash die de vormelingen met dat regenwater hebben georganiseerd.

 

Wandellussen

Daarnaast nodigt Ecokerk Nivove ook iedereen uit om via groene wegen te genieten van de kapelletjes en kerken in Ninove. Ze stipelden hiervoor zeven wandelingen uit die het mooiste van Ninove met elkaar verbinden. Voor wie graag op avontuur gaat, zijn er ook bijhorende zoektochten ontwikkeld bij deze wandelingen. Ideaal om met de kinderen of kleinkinderen te doen!

 

Deze prachige wandeling bracht ons naar Outer, via de typische diepe wegen van Ninove. Onderweg dankten we God voor Zijn schepping met zang en gebed. In de kerk van Outer was er een fris biertje om te proeven, een zoektocht voor de kinderen en verkoeling voor alle wandelaars. Na afloop van de wandeling was iedereen moe, maar tevreden. Bij één deelnemer klonk het achteraf: “Deze Ecokerkwandelingen zijn voor herhaling vatbaar, ik kijk al uit naar volgend jaar!”.

 

Lees ook het verslag op de webpagina's van Ecokerk bisdom Gent

Lees meer over de 7-sprong naar integrale ecologie van de werkgroep Ecokerk van Ninove

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px