7 sprong liggend 255px

Campagne Ecokerk

Met de campagne voor de scheppingsperiode van 2024, legt Ecokerk opnieuw de focus op 'alles wat ademt en leeft', de rijke biodiversiteit van onze wereld die helaas sterk bedreigd is door toedoen van de mens.

Meer...

 

spot Ik7mee liggend

De 7-sprong van...

Lees de inspirerende verhalen van mensen en groepen die hun eigen 7-sprong naar integrale ecologie al deelden.

Meer...

 

laudatosiboom ad

Naar klimaatneutraal kerkelijk vastgoed

In samenwerking met de bisschoppen, startte NRV-Ecokerk een sensibiliserend en ondersteunend project voor het duurzaam maken van kerkelijk vastgoedpatrimonium.

Meer...

#ik7mee

Piet Van Pelt is niet alleen beeldend kunstenaar, hij is ook al vele jaren lid van de werkgroep Ecokerk van bisdom Antwerpen. Piet studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie. De vragen naar de...

Wij proberen ook!

Reeds vele jaren proberen wij in ons gezin met kleine (en soms ook iets grotere - financieel dan vooral) stapjes mee te werken aan een beter milieu. We kopen zoveel mogelijk in de bio-boerderij en bij de natuurslager. We beperken ons vleesverbruik.

We nemen vaak (niet altijd) het openbaar vervoer. We letten op ons waterverbruik en plaatsten onlangs nog hoogrendementsglas om energie te sparen. We hebben reeds acht jaar zonnepanelen op ons dak.

We waren vele jaren actief in de natuur- en milieubeweging, zelfs een tijdje in de politiek (niet echt mijn ding). En nu ben ik al enkele jaren lid van het Ecoteam van het bisdom Antwerpen.

En wij praten erover met onze familie en vrienden, en met ieder die het wil horen, hoe belangrijk ook het kleinste persoonlijk initiatief is om uiteindelijk samen tot resultaat te komen. Daarom deden we deze week ook mee aan de manifestatie van de Groene Senioren van Groen-Plus in Doel en Dessel tegen kernenergie.

En we hopen dat op het eind 2015 in Parijs eindelijk een ernstig politiek akkoord kan bereikt worden voor de bescherming van ons milieu voor de toekomst.

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px