7 sprong liggend 255px

Campagne Ecokerk

Met de campagne voor de scheppingsperiode van 2024, legt Ecokerk opnieuw de focus op 'alles wat ademt en leeft', de rijke biodiversiteit van onze wereld die helaas sterk bedreigd is door toedoen van de mens.

Meer...

 

spot Ik7mee liggend

De 7-sprong van...

Lees de inspirerende verhalen van mensen en groepen die hun eigen 7-sprong naar integrale ecologie al deelden.

Meer...

 

laudatosiboom ad

Naar klimaatneutraal kerkelijk vastgoed

In samenwerking met de bisschoppen, startte NRV-Ecokerk een sensibiliserend en ondersteunend project voor het duurzaam maken van kerkelijk vastgoedpatrimonium.

Meer...

#ik7mee

Piet Van Pelt is niet alleen beeldend kunstenaar, hij is ook al vele jaren lid van de werkgroep Ecokerk van bisdom Antwerpen. Piet studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie. De vragen naar de...

Een boerderij is geen plek om alleen te leven.

We schrijven september 1991 en wij verhuizen naar de Eilandweg in Bocholt om daar de ouderlijke boerderij van Johan over te nemen. Een grote stap in het leven van een jong koppel. Maar we zijn verliefd, idealistisch en vol enthousiasme.

Het kleine melkveebedrijf van Johans ouders is al jaren in stilstand omdat alle vier de kinderen gingen studeren en er geen opvolging in zicht was. Wij willen biologisch gaan boeren en starten een ‘omschakelingsplan’ dat 2 jaar duurt om daarna onder ‘biogarantie’ de melk te kunnen verkopen. 

Onze idealen reiken eigenlijk verder en we starten samen met vrienden een deeltak tuinieren op en verkopen onze eigen geteelde biologische groenten. 

Het telen lukt aardig maar de vermarkting is in ons afgelegen Noord-Limburg een probleem. We maakten toen de overstap naar aardappelteelt en zoeken naar samenwerking om ze te vermarkten. Dat lukt, tot op de dag van vandaag.

ierland 2011 klGraag hebben Johan en ik mensen rondom ons. Een boerderij is geen plek om alleen te leven en samen werken brengt veel plezier en dynamiek. Zo worden we stage-boerderij voor jonge mensen van Biotechnicum of voor studenten van de Landwijzer. Telkens een uitdaging en een wisselwerking om met nieuwe, jonge mensen voor 1 of 2 jaar samen te werken. 

Via Voedselteam, waar we depot-Bocholt voor zijn, maken we de band met een groter geheel van producenten van eerlijke producten onder de naam: Hartenboer-Limburg. Belangrijk voor ons om de cirkel van bewust omgaan met de natuur, de aarde, de energie groter te maken en van ons ‘eiland’ af te komen.
Ja, de keuze voor biologische landbouw heeft ons in een positieve vibe gebracht en gehouden! 

De week van de biologische landbouw is van 6 tot 14 juni 2015. 
Ga maar eens een kijkje nemen en laat je verrassen door het initiatief van vele boeren en boerinnen!
http://www.bioweek.be/

Anita Nouters

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px