Elke eerste zaterdag van de maand organiseert House of Compassion (Begijnhofkerk Brussel) een activiteit, gericht op een maatschappelijk thema. Op onze eerste editie op 5 september, bij de start van de scheppingsperiode, stond het klimaat centraal. We hoorden sprekers van Ecokerk, Cente Avec en Protestantse kerk Brussel, en getuigenissen over ecologisch handelen in Atelier Groot Eiland en Habitat & Humanisme.

 

Ook het planten van een Laudato Si'-boom stond op de planning, maar de onderhandelingen met de Stad Brussel zijn nog niet rond. Ons idee om voor de kerk een fruitboom te planten wordt positief onthaald, want het past in het beleid van de stad om overal bomen aan te planten. Maar het is een beschermde site. Ingrepen mogen zeker het zicht op de gevel van de kerk niet verstoren. En dus is een voorstudie nodig, en een gemotiveerde beslissing. We hopen dat we onze boom snel kunnen planten.

 


Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px