Onze startviering had veel noten op haar zang

Wat maakte de startviering van het nieuwe school- en werkjaar op zondag 24 september zo spetterend? Was het omdat we met velen waren, met mensen van werkelijk álle leeftijden? Was het omdat we zo aanstekelijk samen gebeden en gezongen hebben? Was het omdat de hemel ons die dag een heerlijke nazomerweertje cadeau heeft gedaan? Wie zal het zeggen? Maar dát het een feest was, daarover was iedereen het (ont)roerend eens! Een feest met veel noten op haar zang!

 

Een notenboom in de kerktuin

Hulshout 600We vierden verder in de kerktuin waar het plantgat al gegraven was om er een Laudato Si’-boom planten. Zo leggen we symbolisch de band met de oproep van paus Franciscus in zijn encycliek ‘Laudato Si’. “Iedere gemeenschap kan van het goede van de aarde nemen wat zij nodig heeft om te overleven, maar ze heeft ook de plicht om de aarde te beschermen en haar vruchtbaarheid voor toekomstige generaties te verzekeren.

Met vereende jonge krachten werd de boom geplant. Als de boom er stond, stevig geaard, brak een spontaan applaus los. Dit is ónze boom! Welk soort boom we gekozen hebben? Een notenboom natuurlijk!

Op de vruchten zullen we geduldig wachten. Jaar na jaar zal de boom traag maar gestaag groeien. En van de walnoten die hij zal dragen mag iedereen plukken. Want de aarde is van iedereen.

Hulshout2 600Het navieren was natuurlijk ook volop genieten. Dankbaar om zo’n goeie start, blij om mekaar, dronken we op het komende school- en werkjaar.

 

Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px