In het Gentse Moederklooster van de congregatie van de Zusters van Liefde van Jezus en Maria zijn vier zusters uit het buitenland aangekomen om er de internationale gemeenschap Terhaegen te vormen.

 

De gemeenschap bestaat nu uit twaalf zusters. De vier uit het buitenland zijn zr. Sushila Toppo uit India, die ook als verantwoordelijke van de gemeenschap werd aangesteld. Verder zijn er zr. Noreen Fazal uit Pakistan, zr. Charitine Impuhwe uit Rwanda en zr. Gertrude Kindeke Alop uit RDC Congo.

Op zondag 20 februari 2022 werd de Internationale Gemeenschap van de Zusters van Liefde van J.M. officieel geopend met een plechtige viering in de kapel van Terhaegen te Gent.

Tenslotte volgde nog het planten van een appelboom in de tuin van Terhaegen. Symbolisch werd een nieuwe loot aan de stam van onze congregatie geplant en dit gebaar kadert ook in de oproep van Ecokerk om fruitbomen te planten: een teken dat de oproep van paus Franciscus in zijn encycliek Laudato Si ook in onze harten weerklank heeft gevonden.

Bekijk hieronder de volledige viering. Vanaf 1:25:57 zie je de beelden van de boomplanting

 

 

 

 

Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px