Een boom planten is een symbolische uitdrukking van de wens respectvol en zorgzaam te willen omgaan met zijn leefomgeving, dus met zijn medemensen en de aarde.

 

Elke ervaring van onvrede en vernietiging, zoals de oorlogen in Syrië en Oekraïne en de verwaarlozing van het milieu, is diepgaand in haar implicaties en in de waarheden die zij over ons, mensen die we zijn, onthult. Dan stellen we ons de vraag: “Wat zijn wij als mens? Wat doet er werkelijk toe in dit leven?” en komen we tot inzicht dat we hier op aarde gekomen zijn om leven, licht, liefde, vrede, vreugde en dankbaarheid neer te zetten tegenover de anderen, van nu en later, en tegenover de aarde.

Best herinneren we ons daaraan geregeld door een mooi symbool, bijvoorbeeld het samen planten van een boom, op een inspirerende plaats, zoals in de boomgaard van onze Abdij van Vlierbeek, in Kessel-Lo, Leuven.

Op 6 februari werden in de boomgaard van de Abdij van Vlierbeek zeven nieuwe fruitbomen geplant, waaronder onze Laudato Si’-boom, een Cydonia oblonga Leskovacs, een kweepeer-variant met grote gele vruchten.

 

Natuurpunt Vlierbeek
Boomgaardwerking Abdij van Vlierbeek
Ecokerk Vlierbeek

 

 

Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px