Als klein plaatselijk groepje aanleunend bij Tau - Franciscaanse spiritualiteit vandaag gaven ook wij gehoor aan de oproep om een Laudato Si'-boom te planten.

 

 

De parking tegenover de Sint-Antoniuskluis, een lokaal bedevaartsoord met Franciscaanse roots, waar een afdeling van Poverello huist, leek ons een geschikte plek.

Niet alleen wie troost, hulp of inspiratie zoekt bij Sint-Antonius maar ook talrijke wandelaars komen er voorbij.

De mensen van Poverello Zottegem stonden niet alleen meteen open voor het idee, ze boden ook vaardige handen en krachtige voeten om het plantgat te delven en de boom te planten.

De keuze viel op een hoogstam kerselaar, aangekocht via de jaarlijkse boomplantactie van Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen.

 

Op 29 november, de 1ste adventszondag 2020, werd de boom geplant. Door de coronamaatregelen gebeurde dit noodgedwongen in beperkt gezelschap.

Toch werd het een klein feestelijk gebeuren met een beknopte duiding van de actie, een verbindend gedicht over "de vriendenboom" en cakejes, koffie en thee voor de betrokken Poverellogemeenschap.

Het was leuk om er aan mee te werken. Zelfs in de beperkende coronacontext was het een verbindend gebeuren. Er verscheen ook een kort artikel op de plaatselijke bladzijden van Kerk en Leven.


An Bert

 

 

 

antoniuskluis3

 

Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px