Op donderdag 11 maart 2021, plantten we als team jongerenpastoraal een Laudato Si'-boom in de tuin van het pastoraal centrum in Mechelen.

Oorspronkelijk was de actie bedoeld om plaats te vinden tijdens de scheppingsperiode of in het najaar van 2020, al was dit vanwege de verstrengende coronamaatregelen tijdelijk niet haalbaar.

 

Ondanks de praktische uitdagingen, vonden we dat we deze actie moesten ondersteunen. Het Diocesaan Pastoraal Centrum (DPC) stelde zich bereid om als partner voor dit project op te treden. De boom kreeg een mooi plaatjes in het atrium van het DPC met een bijhorend plakkaatje.

Daarnaast hebben we als team jongerenpastoraal ook een eigen draai aan de actie gegeven. 

We willen met deze boom namelijk ook een appel doen aan al onze doelgroepen om ook stappen te zetten naar een meer duurzame werking en duurzame wereld.

Om deze reden hingen we verscheidene appeltjes uit papier in de boom. Elke van deze appeltjes heeft een uniek opschrift, gaande van een bepaalde doelgroep tot specifieke bijbelcitaten die oproepen tot hoop en verbondenheid.

 

Wouter Verlaeckt, jongerenpastor

zie ook het artikel op Kerknet

zie ook onze fotoreportage

 

 

Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px