De Werkgroep Kerk in de Samenleving (KidS) organiseerde op 27 oktober om 12:00 in de tuin van het Huis van het Protestantisme in Brussel een boomplanting, dit in het kader van de voorbije Scheppingsperiode 2020. Het was voorzien dat onze appelaar zou geplant worden door Synodevoorzitter ds. Steven Fuite, samen met vertegenwoordigers van de Synodale Raad (hoogste bestuursorgaan van de VPKB) en anderen. Vanwege de strengere coronaregels, waardoor iedereen thuis werkt en er geen samenkomsten gehouden worden, kon dit niet op die manier doorgaan, en gebeurde het door enkele leden van de werkgroep.

 

Er wordt een bordje bij geplaatst met de volgende tekst: ”De aarde is gemeenschappelijk erfgoed, waardoor de vruchten allen ten goede komen”. (Laudate Si’)

Ecokerk nam het initiatief van deze bijzondere boomplantactie in Vlaanderen en als VPKB nemen wij daaraan -op bescheiden wijze- deel. De plaatselijke gemeenten zijn al eerder geïnformeerd over deze actie om een fruit- of vruchtboom te planten.

Deze boomplantactie vond plaats vijf jaar na de ingrijpende Klimaatakkoorden in Parijs in 2015, die de basis werden voor wereldwijde groene deals. “Met deze boomplantactie wordt symbolisch uitdrukking gegeven om de ecologische bekering ernstig te nemen en om integrale ecologie als basis te nemen in onze kerkdiensten, in onze woorden en daden. Ieder individueel en samen als Kerk zijn wij geroepen om zorg te dragen voor de Schepping”. (Uit de Handreiking voor Scheppingszondag 2020).

Greet Heslinga

 

 

Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px