In de pauselijke brief Laudato Si' werd opgeroepen om eerbied te hebben voor Gods schepping. Hiermee lichte Paus Fransiscus zijn visie toe over de klimaatproblematiek.

Naar aanleiding hiervan werd in de geloofskern Sint-Lutgart beslist om een boom te planten die een symbool en aandenken zou zijn voor de zorg voor onze planeet.

 

Olijfboom bij de kerk

Sint Lutgart Tongeren LaudatoSi boom 2 500pxDe ziekte en het overlijden van Pastoor Tony Hayen zorgden er jammer genoeg voor dat men geen tijd vond om de boom op een geschikte wijze officieel te planten. Daar kwam op vrijdag 24 maart 2023 verandering in. Met vereende krachten van verschillende lokale verenigingen en de schoolgemeenschap kreeg de olijfboom een mooi plekje.

Leden van de vereniging K.W.B groeven het plantgat, kinderen van de basisschool Sint-Lutgart maakten het tijdens de boomplanting weer dicht en enkele kleutertjes gaven de boom water. Deken Eric Reynders kwam de boom zegenen en de schepen van milieu Patrick Jans zag dat het goed was. De Sint-Lutgartschool heeft het peterschap over de boom aanvaard.

Sint Lutgart Tongeren LaudatoSi boom 500pxOlijfbomen kunnen honderden jaren oud worden. Laten we dus hopen dat nog vele generaties van de Laudato Si-boom kunnen genieten. Tegelijk zal de herinnering aan pastoor Tony altijd in deze boom aanwezig blijven.

 

Sint Lutgart Tongeren LaudatoSi boom footer

Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px