Op de site Kalvermarkt, Nieuwpoort, Houtbriel in Gent staat sinds 10 december 2020, een vernieuwde kloostertuin ter beschikking van de zusters augustinessen, de bewoners van het woonzorgcentrum Avondvrede en de gebruikers van de appartementen. 

Met het planten van een Laudato si'-boom, samen met bisschop Lode Van Hecke en rector Ludo Collin, werd de realisatie van een vernieuwde kloostertuin afgerond. 

 

Drijvende kracht achter deze realisatie was de overste, Moeder Christine. Helaas overleed ze onverwacht op 25 oktober en kon ze de voltooing van dit project niet meemaken.
Zuster Geertrui verwelkomde de aanwezigen en bracht Moeder Christine in herinnering: "Als een dank- en eerbetoon aan haar wordt deze 'levensboom' geplant."

Met het planten van deze Noordkriek (1/2-stam Prunus Cerasus Girotte du Nord) werd ook de oproep van Ecokerk beantwoord om de schepping te eren.

Het planten van deze boom is een oproep om zorg te dragen voor wat ons grootste bezit is: 'ons gemeenschappelijk huis', de aarde. Bisschop Lode Van Hecke die de boom inzegende verwees naar de encycliek Laudato si' van paus Franciscus: "Moge deze tuin worden als het aards paradijs: een plek van vrede, harmonie en rust voor alle bewoners."

Een winterzonnetje zorgde ervoor dat deze oase midden in de stad een nieuwe schepping en de hoop op een nieuwe dageraad aankondigde.

foto's: ©WZC Avondvrede, fotograaf: Mario Depoorter

Lees ook het uitgebreider fotoverslag op Kerknet

 

 

Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px