Op 4 oktober 2021, feest van de Heilige Franciscus en slot van de Scheppingsperiode, plantte de regioploeg van Pastorale Regio Halle, een appelaar als Laudato Si'-boom in de bescheiden maar biodiverse kerktuin aan het regiohuis in Groot-Bijgaarden.

 

"We zitten hier midden tussen de autostrades," aldus Hans Mannaert in zijn inleiding, "we worden hier dus wel met de neus op het belang van het thema gedrukt."

Vanuit het regiohuis ondersteunt het team de 12 pastorale zones van het Pajottenland en de Zennevallei. Voor hen is Laudato Si' een logische leidraad bij hun werk. Dat klonk dan ook in de engagementstekst: "wij verbinden ons als regio er toe om teken te zijn van de scheppende God en in de geest van Laudato Si' onze pastores te ondersteunen in het verder laten groeien van hun ecologisch engagement. Daartoe planten wij deze boom als zichtbaar teken van groei en vruchtbaarheid en als herinnering aan het belang van dit moment."

Aan de takken van de boom werden kaartjes gehangen, met de groepen die men extra wou meenemen in aandacht, gebed en engagement: vomelingen, medestanders van mensen in armoede, mensen in de zorg, patiënten in ziekenhuizen, bewoners in woonzorgcentra, de vrijwilligers in de pastorale zones, de jongerengroepen, de landbouwers en al wie hun bezorgdheid voor de planeet omzet in concrete projecten.

Ga naar de Facebook-pagina van Pastorale Regio Halle

 

 

 

 

Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px