Op 22 mei, midden in de internationale Laudato Si'-week, startte in bisdom Hasselt De zomer van Laudato Si'.  Een hele zomer lang nodigt het mensen uit om in dialoog te gaan over de kernthema's van de encycliek van Paus Franciscus.

Het startschot werd gegeven aan het Pastoraal Centrum, met een Laudato Si’-wandeling, in samenwerking met vijf organisaties die zich in de provincie Limburg inzetten voor de integrale ecologie waartoe Laudato Si’ oproept.

Ik7mee staand 300pxOnderweg werd de dialoog gevoed door vijf korte filmpjes waarin vzw De Tandem uit Oudsbergen, vzw De Egeltjes uit Sint-Truiden, Welzijnsschakel ’t Opstapje uit Halen, vzw Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht (LPV) en Natuurpunt Borgloon vertellen over hun werking en hoe die aansluit bij de kerngedachten uit Laudato Si'.

Later zal die wandeling ook gebeuren in elk van de zeven dekenaten van het bisdom. Tijdens de Scheppingsperiode in september, is een afrondende ontmoetingsdag gepland.

"De grote droom is vanzelfsprekend dat de boodschap van Laudato Si’ een impact mag hebben op onze manier van leven," zegt bisschoppelijk gedelegeerde Frank Deloffer, "Dat we meer nadenken over ecologie, over rechtvaardigheid, sociale ongelijkheid en onze band met andere mensen."

 

Ga naar de zomer van Laudato Si'

Ga naar de pagina van vzw De Tandem

Ga naar de pagina van vzw De Egeltjes

Ga naar de pagina van Welzijnsschakel 't Opstapje

Ga naar de pagina van vzw Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht

Ga naar de pagina van Natuurpunt Borgloon

 

Ecokerk logo 144px

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

#ik7mee: de 7-sprong van...

Het klimaatplan van...

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px