Wat is de band tussen religie en ecologie? Hoe kunnen we Laudato Si' in de praktijk omzetten in onze lokale gemeenschap?

Op 20 november 2021 stonden deze vragen centraal tijdens de 'Dag voor Moeder Aarde', de jaarlijkse inspiratiedag van de lokale groep van 'TAU - Franciscaanse spiritualiteit vandaag' in het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder.

tau hz 3

Na de inleiding door Karel Malfliet van Ecokerk, volgde de film "Voeten op de aarde" van Wervel, over duurzame herbebossing in Brazilie.

Nadien namen enkele 'lokale duurzame helden' het woord. Ward Ceyssens (Orbit en Missio), Paul Coolen (Toekomst Telt), Julien Maebe (Volkstuintjes) en Elian Pergola (de nieuwe ambassadeur voor de warmste week) boden een boeiend overzicht van wat er lokaal leeft en beweegt.

Het werd een uitnodiging om met lokale dwarsverbanden verder te werken aan de realisatie van integrale ecologie.

Daar is ook de school zelf als partner mee verbonden. Daags voordien hadden leerlingen van het college drie Laudato Si'-bomen geplant aan de ingang van de school.

 

Hieronder zie je de opname van de presentatie vanuit Ecokerk.

 

 

Naar TAU Heusden-Zolder

Ecokerk logo 144px

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

#ik7mee: de 7-sprong van...

Het klimaatplan van...

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px